Hoe werkt het?

Engelse versie onderaan de pagina. 

In deze video kunt u de uitleg over ons product bekijken.

Met de ViroLED UV-C 1000 en ViroLED UV-C 2000 wordt de lucht behandeld met UV-C LED’s. De Lucht wordt aangezogen door een buisventilator en door de buis geblazen langs de UV-C LED’s met respectievelijk 450-1000m3/uur of 1500-2000 m3/uur.

UV licht
Ultraviolette straling (UV-licht) is een elektromagnetische straling die net buiten het door het menselijk oog waarneembare licht valt. de golflengte ligt tussen de 100 en 400 nanometer en daarmee net voorbij de violette kleur. hoe korter de golflengte van de straling, des te meer energie deze bevat. Het UV-Licht wordt in verband met dit effect ingedeeld in 3 klassen: UV-a met een golflengte tussen de 315 en 400 nm, UV-B tussen 280 en 315 nm en UV-C tussen 100 en 280 nm.

Hét wapen tegen COVID-19 besmettingen.

Viroled biedt een revolutionaire technologie voor lucht behandeling, waarbij micro-organismen zoals COVID-19, inactief worden gemaakt door middel van onze UV-C LED technologie. Deze manier van lucht behandelen garandeert het inactief maken van virussen en een reductie van de kiemdruk.

Aerosolen

Het virus kan zich ook verspreiden via aerosolen. Dit is een mengsel van stofdeeltjes of waterdruppels in een gas. Aerosolen kunnen zelfstandig in de lucht blijven hangen; rook en mist zijn hier alledaagse voorbeelden van. De concentratie virusdeeltjes in aerosolen is minder hoog dan in grote druppels. Als je even door een ruimte met besmette aerosolen loopt, gebeurt er weinig. Als je echter langer in die ruimte bent, zoals een kantoor of fabriek, komen er toch veel deeltjes in je longen.
De grootschalige besmetting bij Slachterijen is een goed voorbeeld van het gevaar. In een fabriek werden 1.400 van de 6.000 medewerkers ziek. Onder de specifieke omstandigheden die in die fabriek golden, namelijk een temperatuur van 2 tot 5 graden Celsius en een relatieve luchtvochtigheid tussen de 60 en 90 procent, was het virus overdraagbaar tot op 8 meter afstand.

Enkelstrengs RNA virussen worden gemakkelijker geïnactiveerd door UV-C licht dan dubbelstrengs RNA Virussen. SARS-CoV-2 is een met eiwitmantel omhuld enkelstrengs RNA virus. UV-C inactiveert het coronavirus snel en gemakkelijk in aerosolen. “RIVM 2020”

ViroLED UV-C LED Technologie

UV-C LED Technologie wordt ingezet om de erfelijke informatie van ziekteverwekkers kapot te maken. Recente onderzoeken tonen aan dat een log-reductie van 8 mogelijk is voor RNA-virussen, van 6 voor bacteriën en van 4 voor schimmelsporen. Dat wil zeggen dat 1 op de 100 miljoen RNA-virussen deze techniek overleeft, 1 op de miljoen bacteriën en 1 op de tienduizend schimmelsporen.

De crisis wijst ons op de onzichtbare wereld om ons heen. We zijn al bezig met handen wassen, oppervlakten reinigen, mondkapjes, Met onze technologie kunnen we de aandacht richten op schone lucht, als het ware het laatste puzzelstukje. Door onze gepatenteerde UV-C LED technologie werkt uw personeel weer veilig op kantoor. Met de constante luchtfiltering tot 2000 m3/uur wordt uw locatie vrijgemaakt van micro-organismen in de lucht en daarmee is de kans op besmetting nihil.

We leggen u graag in een persoonlijk gesprek de verschillende opties uit.

Engelse versie PROMO video ViroLED